top of page
  • Avrupa BirliÄŸi, Uluslararası DoÄŸa Koruma BirliÄŸi

Avrupa Yerel Arıları artan tarım faaliyetleri sonucu yok olmakta!



​

Avrupa Arılarının Kırmızı Listesi

​2014

​

Avrupa Kırmızı Listesi, IUCN Bölgesel de Avrupa türleri nin durumunu tespit eder. Bölgesel düzeyde yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan türleri tanımlar; böylelikle durumlarını iyileştirici uygun koruma önlemleri alınabilir.

​

Genel olarak, Avrupa'da arıların %9,2'si tehdit altında kabul edilirken , AB 27 seviyesinde %9,1 yok olma tehdidi altındadır. Buna ilaveten Arıların %5,2'si Avrupa'da ve %5,4'ü AB 27'de tehdit altında olarak değerlendirildi (her iki düzeyde 101 tür).

Fakat, Avrupa'da 1.101 tür (%56,7) ve AB 27'de 1.048 tür için (%55,6) yok olma risklerini değerlendirmek için yeterli bilimsel veri yoktur; bu nedenle, yetersiz veri olarak sınıflandırıldılar. Yeterli veriler bulunabildiği zaman bunların da çoğunun tehdit altında olduğu kanıtlanabilir.

Nesli tükenmekte olan arı türlerinin büyük bir kısmı endemiktir. Avrupa (%20,4, 400 tür) ya da AB 27'ye (%14,6, 277 tür). Avrupa ülkeleri küresel bu türlerin popülasyonu korumakla yükümlüdürler Tüm Avrupa'da tehdit altındaki türlerin neredeyse %30'u Avrupa'ya özgüdür (dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmaz).

Arıların tür zenginliği kuzeyden güneye doğru artar. Avrupa'nın güneyinde, en yüksek tür zenginliği Akdeniz iklim kuşağında bulunur.

​

Avrupa arılarına yönelik ana tehdit, sonuç olarak habitat kaybıdır: Tarımın yoğunlaştırılması (örneğin, tarımsal böcek zehirlerini ve gübre kullanımını içeren uygulamalar), kentsel gelişim, artan yangın sıklığı ve iklim değişikliği.

Politika Önerileri: ..


7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page